(recept
si oblíbil jeden návštěvník)
ROLÁDA S CITRONOVOU ŠLEHAČKOU
Potřebné ingredience
Suroviny:
2 vejce
90 g cukru
1/2 sáčku vanilkového cukru
sůl
100 g hladké mouky
1/4 KL kypřícího prášku
20 g másla
2 PL želatiny
1/4 KL nastrouhané citronové kůry
3 PL citronové šťávy
100 ml smetany
Postup přípravy
1. Vejce, 2 lžíce vařící vody, 60 g cukru, vanilkový cukr a sůl našleháme do pěny
2. Vmícháme mouku s práškem do pečiva a nakonec rozpuštěné máslo
3. Těsto nalijeme na plech vyložený pečícím papírem.
4. Pečeme asi 12 minut při 200° C
5. Upečený korpus ihned zarolujeme do vlhké utěrky
6. Namočíme želatinu. Svaříme cukr s citronovou kůrou i šťávou a 2 lžícemi vody. Želatinu v nich rozpustíme a 20 minut chladíme. Vmícháme ji do našlehané smetany.
7. Korpus rozvineme a potřeme smetanou. Roládu necháme 2 hodiny chladit.
8. Nakonec ji pocukrujeme.
2. Vmícháme mouku s práškem do pečiva a nakonec rozpuštěné máslo
3. Těsto nalijeme na plech vyložený pečícím papírem.
4. Pečeme asi 12 minut při 200° C
5. Upečený korpus ihned zarolujeme do vlhké utěrky
6. Namočíme želatinu. Svaříme cukr s citronovou kůrou i šťávou a 2 lžícemi vody. Želatinu v nich rozpustíme a 20 minut chladíme. Vmícháme ji do našlehané smetany.
7. Korpus rozvineme a potřeme smetanou. Roládu necháme 2 hodiny chladit.
8. Nakonec ji pocukrujeme.
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé
Komentáře k receptu
laskonka333
(upraveno)
23. 11. 2013, 8:12

nahlásit